dinsdag 20 november 2012

Charlotte Koekoek voor Yfke


En omdat ik niet zo goed kon kiezen, maakte ik nog een knuffeltje voor Yfke uit het boekje.

Groot voordeel van deze knuffeltjes is dat ik ze in het gewenste formaat kan maken. En ik kan ze zo vullen dat ze niet te dik worden. Dat pakt makkelijker vast voor kleine handjes. En het ligt ook nog lekker als ze er boven op in slaap valt. Mocht dat toevallig gebeuren...

donderdag 8 november 2012

De wagenspanner aan de maxicosi


Al toen ik nog zwanger was - lang geleden - maakte ik een wagenspanner voor aan de maxicosi of aan de bugaboo. Daar was ik toen nog niet over uit. Zo zou Yfke wat te kijken hebben tijdens het reizen.

Ik koos voor 3 diertjes en gekleurde kralen. De ideeën voor de beestjes kwamen uit het zelfde boekje als waar ik ook haar ezeltje uit maakte. Zachte knuffels van stof. Van Marie Claire. En de kralen waren een goede toevalstreffer in de juiste kleur.

Ik blijf  'em zelf erg leuk vinden.


maandag 5 november 2012

Trots op Yfke!


Na 40 weken en 2 dagen werd ze op 26 juli 2012 geboren. Onze Yfke.

Een mooie mix van (iets meer) papa en (een stuk minder) mama, maar vooral van broer en zus. We zijn heel trots op ons lieve nieuwe meisje.

Het geboortekaartje maakten we zelf. Met de - o zo fijne! - hulp van Roos. Ze heeft haar eigen fotostudio, Foto@Home. Kijk hier maar eens voor prachtige plaatjes.


Inmiddels is Yfke ruim 3 maanden oud en is het hele kleine er al weer af. De eerste foto is gisteren gemaakt. Yfke is temperamentvol en ontwikkelt zich in een razend tempo. Iedere week leert ze nieuwe dingen. En ze neemt steeds meer in zich op van de wereld om haar heen. Prachtig om te zien hoe ze al communiceert op verschillende manieren. En hoe ze haar eigen plekje in ons gezin heeft ingenomen.

Ik leef in het hier en nu. Yfke 'dwingt' me daar nog toe. Ik volg haar 'ritme'. De dagen verlopen nog rommelig, maar de nachten zijn goed. Dat maakt veel goed. En ach, ik ben zelf ook niet het meest georganiseerde type...

Tijd voor mezelf heb ik nog niet echt. Af en toe een momentje. En dat is prima. In die korte momenten kreeg ik het zo af en toe toch voor elkaar wat te maken. Nu nog de tijd vinden om het te fotograferen en te bloggen...

Hoewel...er staat al iets op de foto zie ik nu. De bib die ik maakte met de handleiding van Anki. Van een te klein geworden topje van de grote zus, een lintje met een kantje en een hydrofiel luier. En ik maakte er meer. Van andere stoffen. En in andere kleuren. Want ze zijn nodig hier!