woensdag 31 augustus 2011

De juf krijgt een baby


De juf krijgt een baby. Vandaag was voorlopig haar laatste dag in de kleuterklas. De kinderen en ouders hebben haar gedag gezegd. En cadeautjes gegeven.

Mijn vent bracht dit knuffelkonijntje voor haar mee. Eenvoudig, zacht en unisex. Want we weten nog niet of het een babyjongen of babymeisje is. Aan de ene kant het allerzachtste bontje. Aan de andere fijne tricot.

Het konijntje oogt eenvoudig. Maar trap daar niet in. Meerdere gebroken naalden. Frustraties over de verschillende rekbaarheid van de stoffen. En ergernis over het gebrek aan wendbaarheid met de lockmachine.  De volhouder wint. Uiteindelijk.



woensdag 24 augustus 2011

Speenkoord Uil


De uilen zijn gewild. Na het kraampakket, werd er ook nog een speenkoordje besteld. Volledig in stijl in de uitvoering Uil.
U vraagt en ik maak. *Grote glimlach*


zaterdag 20 augustus 2011

Kraampakket


Altijd weer bijzonder als er een baby op komst is. Ik kan me de tijd dat ik met de voorbereidingen bezig was nog goed herinneren. Ik vond dat zo leuk.

En nu mocht ik een beetje 'helpen' bij iemand anders. Met een pakketje met spulletjes. In mijn eerdere berichtjes waren het luierhoesje en het speeldoosje al te zien. En nu de rest. In dezelfde stijl van uiltjes, jeans en grijs-witte ruitjes:
  • een kasthangertje
  • een lakentje
  • een hoes voor het aankleedkussen met 2 losse verwisselbare doeken die op de hoes worden geklikt
Allemaal met liefde en plezier gemaakt. Ik wens ze er veel plezier van.


zondag 14 augustus 2011

Muziekdoosje Uil


Een poosje terug maakte ik op bestelling een luierhoesje. Met een uiltje erop. Het viel in de smaak.
Er volgde een bestelling met meer spulletjes voor de babykamer. Eén van de dingen was een muziekdoosje. Dit is wat ik ervan maakte.

To be continued.

 

donderdag 4 augustus 2011

Speenkoord Aapje


Mijn lieve kleine neefje Mick groeit hard, schatert om van alles en communiceert op allerlei manieren. Hij is zo leuk! Alles aan hem beweegt, is enthousiast en heerlijk zacht. En als hij moe is tut hij lekker met zijn speen.

Mijn zusje wilde wel een gehaakt speenkoord met een aapje voor haar kleine vent. Zie hier het resultaat. Op de achterkant van het hoofdje is nog een bretelsluiting gemaakt. Zo blijft hij nog vast zitten ook.